Svetovalnica je poseben kotiček na naši spletni strani, kjer vam je za odgovore na vprašanja v zvezi z endometriozo na voljo naša strokovna sodelavka in častna članica doc. dr. Martina Ribič Pucelj, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva.

Doc. dr. Martina Ribič Pucelj je članica Evropskega združenja za ginekološko endoskopijo (ESGE) in v letih 2010‒2014 tudi članica glavnega odbora ESGE, članica Mednarodnega združenja za ginekološko endoeskopijo (ISGE) ter članica Svetovnega združenja za endometriozo. Je tudi častna članica Združenja ginekologov in porodničarjev Slovenije. Kot avtorica ali soavtorica je objavila veliko strokovnih člankov v domači in tuji literaturi in poglavij v knjigah ter opravila več kot tisoč operacij. Kot vabljena predavateljica je o endometriozi predavala na številnih mednarodnih srečanjih vse od Evrope, Indije, martina 300x268 - SvetovalnicaArgentine do Brazilije. Do upokojitve leta 2019, je od leta 2002 opravljala ginekološke preglede, ultrazvočno diagnostiko, svetovanje pri zdravljenju različnih ginekoloških težav, zlasti neplodnosti, endometrioze in nenormalnih krvavitev iz maternice, ter izdajala druga mnenja v Diagnostičnem centru na Bledu, po upokojitvi z ginekološke klinike leta 2013 pa operirala v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj.

Z namenom ozaveščanja in ker si želimo, da bodo odgovori v pomoč tudi drugim s podobnimi težavami, bodo vprašanja z odgovori objavljeni pod kontaktnim obrazcem.

Za nemoteno delovanje svetovalnice in zadovoljive odgovore postavljamo nekaj smernic:

 • Pred postavitvijo vprašanja si preberite vsebino naše strani pod zavihkom o endometriozi ter posebno rubriko pogostih vprašanj, kjer so zbrani najpogostejša vprašanja in odgovori nanje. Odgovor na vaše vprašanje se lahko že skriva na naši spletni strani.
 • Pri vprašanju najprej na kratko opišite, ali imate diagnozo laparoskopsko potrjeno ali ne, starost, podatke o družini (imate otroke, si želite otroke, težave s plodnostjo, nosečnost …) ter morebitne druge informacije, pomembne za vaš primer.
 • Jasno izrazite vprašanje, na katero želite odgovor.
 • V vprašanju ne omenjajte imen ustanov ali zdravstvenih delavcev, ki so vas predhodno obravnavali.
 • Vaše vprašanje bo objavljeno pod imenom, s katerim se boste podpisali pod vprašanje, in je lahko izmišljeno, zato je strah pred izpostavljenostjo odveč.
 • V primeru neprimernih vprašanj si pridržujemo pravico za njihovo ne objavo.
 • Svetovalnica ni namenjena pridobivanju drugega zdravniškega mnenja. Na takšna vprašanja ne bomo odgovarjali.
 • Odgovor bo objavljen najkasneje štirinajst (14) dni od prejema vašega sporočila. Prosimo vas za strpnost in razumevanje.
 • V primeru resnejših težav se posvetujte z osebnim zdravnikom ali ginekologom. 

Vabljene_i k spraševanju.

Svetovalnica deluje na prostovoljni ravni. Lahko nas podprete z donacijo. Donirate lahko tukaj.

  Z uporabo tega obrazca potrjujem, da sem seznanjen s politiko zasebnosti društva Endozavest.