Vprašanje: Lali

| | Categories: Vprašanja in odgovori

Spoštovani,
trenutno sem približno mesec in pol po 2 abrazijah. Imela sem zadržan splav v 16 tednu nosečnosti. Zanima me namreč, ker sem imela zadnji mesec pred splavom hude bolečine v medenici in tudi nekoliko v nogi in se mi to zdaj še kdaj pa kdaj vrne, če bi bila lahko to endometrioza?
Bolečih menstruacij nimam ravno, vzamem prvi dan Lekadol in to je to. Me je pa zaskrbelo (ker vem da sem po abrazijah) – včasih se mi zdi, kot da bi me spodaj bolele vezi; vse špikalo pri odvajanju blata. Vendar se to ne dogaja med menstruacijo. Zadnjič me je samo en dan pri odvajanju med menstruacijo malo špiknilo levo spodaj. Bojim se, da ni kakšna globja endometrioza, recimo črevesja ali kaj podobnega. Ampak zakaj potem teh težav nisem imela pred splavom, ampak so se pojavile ravno zdaj? Meni se zdi čudno, ampak nikoli se ne ve, zato se obračam na vas. Hvala.

Lp, Lali

doc. dr. Martina Ribič Pucelj odgovarja:

Najverjetne ne gre za endometriozo,  saj ste normalno zanosili in tudi pred tem niste imeli tipičnih simptomom. Verjetno gre za posledice splava in krčenje maternice, sicer pa je potreben natančen ginekološki pregled.