Kristinin blog

| | Categories: Novice

S Kristino, našo »endosestro«, se nam še ni uspelo spoznati v živo, a po nekaj izmenjanih sporočilih smo takoj prepoznale njeno pozitivnost, ustvarjalnost, energičnost in delavnost. S svojim blogom poskuša ozaveščati o zdravi prehrani, primerni za nas, »endice«. Zanimivi recepti, ki jih vedno spremljajo čudovite fotografije, nas kaj hitro naredijo lačne. Torej, če ste brez idej, kaj bi danes jedli za kosilo, hitro pokukajte na Kristinin blog. Poleg receptov blog vsebuje še veliko drugih zanimivih in poučnih vsebin.

Kristina, hvala ti za tvojo srčnost!

KRISTININ BLOG SE PREDSTAVI:

me about 720 215x300 - Kristinin blogKo sem pred leti izvedela, da imam endometriozo, se je začelo moje raziskovanje o tej bolezni. Od zdravnikov sem izvedela samo osnovne informacije. Na spletu sem našla nekaj člankov in debat na forumih, tudi v knjigah sem našla le kakšno poglavje o endometriozi. Skozi leta sem bila vesela vsake nove informacije. Najraje pa sem gledala oddaje in prebirala zgodbe punc, ki so govorile o svojih izkušnjah. Tako je občutek, da sem sama s to boleznijo, počasi bledel. In obljubila sem si, da tudi sama nekega dne delim svojo zgodbo.

Na začetku je bil blog zamišljen kot kuharski, a so se receptom kmalu pridružile še zgodbe.

Obljubo sem držala in objavila celotno zgodbo o endometriozi. Razdelila sem jo na tri dele, vsak govori o obdobju ene izmed treh operacij. Pripravila sem tudi dve objavi o prehrani ob endometriozi.

Od nekdaj sem se zavedala vpliva naše prehrane na zdravje, zato sem po postavitvi diagnoze največ raziskovala na tem področju. Prepričana sem, da mi je bila prav prehrana v največjo pomoč pri odpravi in zmanjšanju simptomov. Ker uživam le prehrano rastlinskega izvora, so seveda vsi recepti na blogu 100% rastlinski. Številni viri priporočajo ravno takšno prehrano ob tej bolezni (in drugih), slišala sem tudi, da je številnim puncam izboljšala stanje. Zato mislim, da bi lahko bili recepti z bloga koristni za vsakogar, ki želi izboljšati svoje zdravje, ne glede na to, ali ima endometriozo ali ne. Izogibam se tudi glutenu, kofeinu, alkoholu, sladkorju ter procesirani in konzervirani hrani. Zaradi 100% rastlinskih receptov pa se seveda posledično izognemo živalskim maščobam, ki so odsvetovane ob bolezni (endometriozi in številnih drugih). Ker veliko virov navaja podobna živila kot idealna ob tej diagnozi, sem na blog dodala tudi posebno kategorijo Endometrioza. V njej so tako zbrani recepti, ki so še posebej dobrodošli, če se spopadate s to boleznijo.

Bolezen je zelo kompleksna zadeva, zato je sprememba življenjskega sloga pogosto pravi odgovor. Poleg prehrane sem spremenila mnogo stvari in verjamem, da sem postala boljša oseba. Zato nameravam v prihodnje pisati tudi o vseh preostalih izkušnjah.

Zavedam se, da je vsaka oseba in vsaka bolezen primer zase, zato si ne upam trditi, da se bodo zgodili čudeži, če se boste držali takšne prehrane. Prav tako nisem strokovnjakinja na tem področju. Na svojem blogu pišem o svojih izkušnjah. Če so tu in tam nekomu v pomoč, je namen mojega bloga več kot dosežen.

Vesela bom vsakega vašega sporočila – izkušnje, vprašanja ali kritike. Endometrioza je moja učiteljica, a veliko se lahko naučimo tudi iz izkušenj drugih ljudi. Saj veste, skupaj smo močnejši! Lahko pa samo poklepetamo o zdravih jedeh in skupaj kaj dobrega skuhamo.

Vljudno vabljeni k branju!

Uporabne povezave: