Endozavest na 4. simpoziju Združenja za ambulantno ginekologijo

| | Categories: Novice, Objave

Z velikim ponosom vam sporočamo, da nas je Združenje za ambulantno ginekologijo povabilo, naj se predstavimo na njihovem 4. simpoziju z naslovom Klinična obravnava bolnic z ginekološkimi težavami ‒ miomi in endometrioza, ki je potekal 31. marca 2017 v hotelu Union v Ljubljani.

Povabilu smo se seveda z veseljem odzvale in pripravile predstavitev društva ‒ o naših začetkih, motivih, namenih, ciljih, dozdajšnjih in prihodnjih aktivnostih, izzivih, s katerimi se ženske z endometriozo najpogosteje srečujemo, pripravile pa smo tudi nagovor vsem navzočim ginekologom, da si želimo v Sloveniji vzpostaviti neki napredek v dialogu, sodelovanju, prek katerega bi skupaj ustvarili dobro podporno okolje za ženske s težavami ter hkrati izboljšali poznavanje problematike v zvezi z endometriozo.

Predstavitev Društva Endozavest, ki ga je izvedla Branka Pestar, je potekala v drugem sklopu simpozija z naslovom Endometrioza, ki ga je moderirala doc. dr. Martina Ribič Pucelj. V tem delu so predavali znani ginekologi, ki delujejo na področju endometrioze, med drugim tudi eden izmed vodilnih strokovnjakov prim. univ. prof. dr. Jörg Keckstein, ki deluje v bolnišnici v Beljaku.

Preostala predavanja v tem sklopu so bila:

  • Endometrioza ‒ socialna bolezen (Martina Ribič Pucelj),
  • Endometrioza črevesa (Franc Jelenc),
  • Endometrioza in urogenitalni trakt (Jörg Keckstein),
  • Endometrioza in IVF (Milan Rejlič).
IMG 20170331 125947 1 - Endozavest na 4. simpoziju Združenja za ambulantno ginekologijo

Predavanjem je sledila debata, v kateri so strokovnjaki odgovarjali na vprašanja iz publike.

IMG 20170411 151100 - Endozavest na 4. simpoziju Združenja za ambulantno ginekologijo

V Zborniku prispevkov strokovnega srečanja je tudi predstavitev Društva Endozavest.

Ob simpoziju je izšel zbornik prispevkov strokovnega srečanja, za katerega smo pripravile predstavitev društva, ki jo želimo deliti tudi z vami: Endozavest ‒ zbornik za simpozij.

Simpozij je bil odlično organiziran. Predavanjem, ki so bila izjemno zanimiva in poučna, so prisluhnili številni ambulantni ginekologi. Po koncu programa smo bile deležne pozitivnih odzivov in pohval. Nekateri so si tudi pripeli rumeno pentljo in si pogledali naše letake.