Vprašanje: Maja

| | Categories: Vprašanja in odgovori

Pozdravljeni,

diagnosticirana mi je bila endometrioza na jajčnikih. Opravili so mi laparoskopijo. Nato sem zanosila. Zdaj, 7 mesecev po porodu, pa so nazaj že 5 dni neznosne bolečine, vzamem nalgesin forte, da preživim dan. Seveda kličem ginekologinjo, tam pa mi rečejo, da mi bodo poslali vabilo na pregled enkrat maja in da mi bodo (brez pregleda) napisali recept za protibolečinske tablete.
Menite, da bi morala ukrepati in zahtevati pregled takoj? Meni se ne zdi normalno, da me odpravijo s tabletami brez pregleda. Imam namreč kar hudo obliko te bolezni, saj mi desni jajčnik sploh ne deluje več in se je zarasel v črevesje, zato ga z laparoskopijo ni bilo mogoče očistiti! Bojim se, da se bo stanje v teh dveh mesecih, ko moram čakati na pregled, še poslabšalo.
Hvala za pomoč,

Maja

doc. dr. Martina Ribič Pucelj odgovarja:

Ravnanje vaše ginekologinje se mi ne zdi niti najmanj primerno. Pacientke, ki ima hude, akutne bolečine, ne more naročiti med redno naročene pacientke, temveč jo mora sprejeti čim prej. Še manj primerno je pošiljati recept, ne da bi pacientko pregledala. Po opisu laparoskopije sklepam, da gre pri vas za hujšo obliko endometrioze, svetovala bi, da se oglasite pri ginekologu, usposobljenem za diagnostiko in zdravljenje endometrioze.