PRVI ENDOGODEK V SLOVENIJI

| | Categories: Novice, Objave

Vabimo vas, da se nam pridružite na prvem ENDOGODKU v nedeljo, 5. 3. 2017, ob 17. uri v SiTi Teatru BTC v Ljubljani.

Gre za prvo večje srečanje žensk z endometriozo v Sloveniji, prav tako pa je dogodek namenjen vsem, ki bi radi o tej bolezni izvedeli več ali pa bi nam radi izrazili podporo.

Najprej si bomo ogledali dokumentarni film neodvisne ameriške produkcije iz leta 2016 z naslovom Endo-kaj? (Endo-what?), ki prikazuje izzive življenja z endometriozo, podira največje mite, predstavi možnosti zdravljenja … Vse to skozi osebne izkušnje žensk in tudi iz ust strokovnjakov z različnih področij. Film je bil lani prikazan na več srečanjih za ozaveščanje o endometriozi po svetu in je požel veliko navdušenja. Letos bo premierno predvajan tudi pri nas. Film ima slovenske podnapise in traja 55 minut.

Nekaj vtisov o filmu:

»Ta kritičen film prikazuje, da so ženske po svetu stvari vzele v svoje roke in spreminjajo obstoječe stanje …«

Camran Nezhat, dr. med., soustanovitelj World Wide EndoMarch

»Družba mora biti pravilno poučena o endometriozi, in ta film dela prav to.«

Iris Orbuch, dr. med., strokovnjakinja za endometriozo, specialistka za ekscizijo

»Ta kritičen film potegne črto čez večino napačnih informacij, ki se pojavljajo v zvezi z endometriozo … Neprecenljiv vir informacij, ki mora biti deljen znova in znova, dokler se bolezen ne uvrsti med prioritete javnega zdravja.«

Heather Guidone, programska vodja kirurgije, Center for Endometriosis Care

»Informativno … realistično … iskreno … Obvezen ogled za vse ženske in moške, da povečamo ozaveščanje in razumevanje žensk, ki trpijo za endometriozo.«

Marc Laufer, dr. med., vodja ginekologije, Boston Children’s Hospital, Professor, Harvard Medical School

»Ta film je prvi korak k izobraževanju in spremembam.«

Newsweek 

Vabljeni k ogledu napovednika za film Endo-kaj? s slovenskimi podnapisi, ki jih lahko vključite desno spodaj na posnetku: nastavitve – podnapisi – slovenski.

 

Ogledu filma bo sledilo strokovno predavanje z naslovom »Endometrioza – socialna bolezen« doc. dr. Martine Ribič Pucelj, dr. med., specialistke za ginekologijo in porodništvo.

martina 300x268 - PRVI ENDOGODEK V SLOVENIJI

Doc. dr. Martina Ribič Pucelj, dr. med., specialistka za ginekologijo in porodništvo je članica Evropskega združenja za ginekološko endoskopijo (ESGE) in v letih 2010‒2014 tudi članica glavnega odbora ESGE, članica Mednarodnega združenja za ginekološko endoeskopijo (ISGE) ter članica Svetovnega združenja za endometriozo. Je tudi častna članica Združenja ginekologov in porodničarjev Slovenije. Kot avtorica ali soavtorica je objavila veliko strokovnih člankov v domači in tuji literaturi in poglavij v knjigah ter opravila več kot tisoč operacij. Kot vabljena predavateljica je o endometriozi predavala na številnih mednarodnih srečanjih vse od Evrope, Indije, Argentine do Brazilije. Od leta 2002 opravlja ginekološke preglede, ultrazvočno diagnostiko, svetovanje pri zdravljenju različnih ginekoloških težav, zlasti neplodnosti, endometrioze in nenormalnih krvavitev iz maternice, ter izdaja druga mnenja v Diagnostičnem centru na Bledu, po upokojitvi z ginekološke klinike leta 2013 pa operira v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj.

Po predavanju bo strokovnjakinja tudi odgovarjala na vaša vprašanja.

Pomagajte nam pri ozaveščanju o endometriozi, pridite na ENDOGODEK in s seboj pripeljite tudi svoje partnerje, družinske člane in prijatelje. Z boljšim poznavanjem bolezni vas bodo bolje razumeli, lažje podpirali in vam pomagali. Predstavljene bodo informacije, ki vam jih morda do zdaj še ni uspelo razložiti, in še veliko več.

Predvsem pa vabljeni tudi na druženje!