Strokovni svet, ki je posvetovalno telo društva, sestavljajo zdravstvene in strokovne delavke/delavci, ki se ukvarjajo z endometriozo ali njej sorodnimi področji, in vse druge strokovnjakinje/strokovnjaki, zainteresirane/i za sodelovanje z društvom. Naloga strokovnega sveta je predvsem spremljanje razvoja na tem področju doma in po svetu in sprejemanje enotne, obvezne doktrine za celostno oskrbo bolnic z endometriozo v Sloveniji, poleg tega pa tudi proučevanje zdravstvenih in socialnih vprašanj omenjenih bolnic in dajanje mnenj ter predlogov za njihovo reševanje.

Strokovni svet sestavljajo:

martina 300x268 - Strokovni svetDoc. dr. Martina Ribič Pucelj, dr. med., specialistka za ginekologijo in porodništvo je članica Evropskega združenja za ginekološko endoskopijo (ESGE) in v letih 2010‒2014 tudi članica glavnega odbora ESGE, članica Mednarodnega združenja za ginekološko endoeskopijo (ISGE) ter članica Svetovnega združenja za endometriozo. Je tudi častna članica Združenja ginekologov in porodničarjev Slovenije. Kot avtorica ali soavtorica je objavila veliko strokovnih člankov v domači in tuji literaturi in poglavij v knjigah ter opravila več kot tisoč operacij. Kot vabljena predavateljica je o endometriozi predavala na številnih mednarodnih srečanjih vse od Evrope, Indije, Argentine do Brazilije. Do upokojitve leta 2019, je od leta 2002 opravljala ginekološke preglede, ultrazvočno diagnostiko, svetovanje pri zdravljenju različnih ginekoloških težav, zlasti neplodnosti, endometrioze in nenormalnih krvavitev iz maternice, ter izdajala druga mnenja v Diagnostičnem centru na Bledu, po upokojitvi z ginekološke klinike leta 2013 pa operirala v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj.

Alja Stvarnik 2 284x300 - Strokovni svetDr. Alja Stvarnik, po izobrazbi diplomirana univerzitetna filozofinja, specialistka zakonske in družinske terapije, družinska mediatorka, doktorica znanosti iz področja zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka in supervizorka v edukaciji, je maja 2017 obranila doktorsko disertacijo iz področja psihološke pomoči neplodnim parom v procesu relacijske zakonske in družinske terapije, ki jo je od leta 2009 snovala pod mentorstvom terapevtke in profesorice dr. Tanje Repič Slavič na TEOF UL in delavnim mentorstvom doc. dr. Martine Ribič Pucelj, dr. med., na oddelku za reproduktivno medicino UKC Ljubljana. Kot zakonska in družinska terapevtka deluje od leta 2008, ko je končala specialistični podiplomski program Zakonske in družinske terapije pod mentorstvom dr. Christiana Gostečnika in njegove ekipe. Staž je opravila v letih 2008-2011 v okviru psihoterapevtske pomoči uporabnikov CSD Moste-Polje, Svetovalnica Fužine v Ljubljani, pod mentorstvom socialne delavke in velike filantropinje Nataše Rus. Med leti 2011 do 2014 je pod okriljem društva LIST pripravljala programe psihološke podpore in terapije posameznikov, posameznic in predvsem parov, ki se soočajo s stiskami zaradi neplodnosti. Od leta 2014 do danes deluje kot strokovna sodelavka in psihoterapevtka na projektu psihoterapija in psihoterapevtske storitve v podjetju Axioma plus d.o.o.. Je aktivna članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije (ZZDTS), v katerem je med leti 2017-2020 delovala v organu častnega razsodišča in od leta 2015 članica Društva za razvijanje čuječnosti. Terapevtsko delo opravlja pod redno supervizijo dr. Rachel Novšak, zakonske in družinske terapevtke RDT in supervizorke RDT. Pri delu se zavezana etičnemu kodeksu Zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije in terapevtske stroke.

55BE845E 5626 4C30 9BC6 71D62A0BF3C6 Facetune 14 06 2021 20 03 20 300x293 - Strokovni svetAna Kisovar, dr. med., je končala študij splošne medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani ter v Heidelbergu v Nemčiji. Oktobra 2020 je začela podiplomski študij na področju ženskega in reproduktivnega zdravja na Univerzi v Oxfordu. Z raziskovalnim delom se ukvarjala že na fakulteti, kjer je sodelovala pri številnih kliničnih raziskavah, a je bila ne glede na vse ostale projekte njena strast že od zgodnjih študijskih let ginekologija. Z leti je spoznala, kaj pomeni, da endometrioza prizadene 190 milijonov žensk v reproduktivni dobi. Bolezen, pri kateri tkivo, ki sicer tvori notranjo plast maternice, raste zunaj maternične votline lahko povzroči neznosne bolečine in pomembno vpliva na plodnost. Pri svojem doktorskem projektu raziskuje, ali se podtip imunskih celic T v maternici pri bolnicah razlikuje od zdravih žensk in ali bi to lahko prispevalo k neplodnosti povezani z endometriozo.