Delavnica: Izdelaj pralni vložek

| | Categories: Novice

Letos mineva 15. obletnica, odkar je Evropska unija na pobudo italijanskih aktivistk z endometriozo bolezen razglasila za socialno bolezen, saj ta vpliva na fizično, psihično in socialno življenje žensk in je v Evropi najpogostejši vzrok za izostanek od dela in iz šole. Z namenom obeležitve tega dogodka Društvo Endozavest s partnerskimi organizacijami organizira serijo dogodkov pod skupnim sloganom Spregovorimo o endometriozi.

Endometrioza – pogosta bolezen žensk, ki se opisuje kot pojav tkiva podobnega maternični sluznici (endometriju) zunaj maternične votline – bolnicam prinaša veliko izzivov, ki lahko pomenijo tudi življenjske spremembe in pomembno vplivajo na kakovost njihovih življenj. Tudi zaradi tabujev, ki so povezani z najznačilnejšimi simptomi bolezni – npr. boleče menstruacije, boleči spolni odnosi, je endometrioza pogosto spregledano in napačno diagnosticirano bolezensko stanje. Podrimo tabuje – spregovorimo o endometriozi!

Na tokratnem dogodku se bomo skupaj s Svet metraže (na)učile_i zašiti pralni vložek.

Informacije o dogodku:
Kdaj: V sredo, 23. marca 2022 ob 18. uri.
Kje: Dogodek bo potekal preko spleta (Zoom).
Na dogodek se je potrebno predhodno prijaviti. Prijave zbiramo na , s pripisom Prijava na dogodek, 16. 3. 2022. Prijave zbiramo do 20. 3. 2022.
Dogodek je brezplačen.
Vabljene_i!