Natečaj: Sledi rumeni

| | Categories: Novice

Rumena je ena od osnovnih barv, najsvetlejša od vseh čistih barv. Najpogosteje jo povezujemo z barvo sonca in svetlobe, s tem pa tudi z optimizmom, upanjem in veseljem. Opisuje se tudi kot barva ustvarjanja, novih idej in pomaga pri iskanju novih poti in novih načinov delovanja.

Rumena je tudi simbolna barva za ozaveščanje o endometriozi. Endometrioza je zelo pogosta bolezen žensk, ki se opisuje kot pojav tkiva z značilnostmi sluznice maternice (endometrija) zunaj maternične votline. Spremljajo jo simptomi kot so kronična bolečina, bolečine med menstruacijo, bolečine med in/ali po spolnem odnosu in težave s plodnostjo. V marcu si, z namenom, da bi za endometriozo izvedelo čim več ljudi, nadenemo pentljo rumene barve.

Kaj pa tebi predstavlja rumena barva?
Zaupaj nam v sliki, fotografiji, videu, risbi, besedi, ali na kakršenkoli drugi izrazni način, ki je tebi najljubši.

O natečaju Sledi rumeni:
Sledi rumeni je projekt Endozavest – društva za ozaveščanje o endometriozi, ki je v letošnjem letu dobil novo podobo. Namen projekta je širšo javnost informirati o endometriozi in jo povabiti k širjenju glasu o naši bolezni preko kreativnega izražanja. Znotraj le-tega se bo letos prvič odvil tudi istoimenski natečaj.

Kdo lahko sodeluje?
Na natečaju lahko sodeluje kdorkoli, ki želi s svojo kreativnostjo ustvariti nekaj na temo rumene barve.

Kako lahko sodeluješ?
Dela, ki jih prijavljaš na natečaj, pošlji na elektronski naslov . Izbrana dela bomo umestili v virtualno galerijo na Digitalnem mladinskem centru Mladih zmajev – DIGI MC. Če je datoteka prevelika za elektronsko sporočilo, lahko za pošiljanje uporabiš tudi spletno platformo WeTransfer. V prijavi ne pozabi pripisati svojih osebnih podatkov (ime, priimek, kontakt) in naslov dela. Prijavo skupaj z delom je potrebno oddati do 31. 3. 2022.

Natečaj organiziramo skupaj z likovno pedagoginjo Julijo Leben in Javnim zavodom Mladi zmaji.

logo profile 01 300x300 - Natečaj: Sledi rumeni