2021

Zakaj se bojimo besede menstruacija Novinarka Barbara M. Smajila je za N1 Slovenija pripravila prispevek o menstruaciji in menstrualnem tabuju. V pogovoru je sodelovala tudi Tjaša Franko, odgovorna urednica spletnega portala Spol.si in predsednica našega društva. V prispevku sta kot dobri praksi detabuizacije menstruacije omenjeni tudi delavnica Menstruacija ob kavi in spletna akcija #vlozkenamizo, ki ju od začetka našega delovanja organiziramo v našem društvu. N1 Slovenija, november 2021.

2019

Pogovoriti se moramo o menstruaciji Sodelovali smo v oddaji Znanstvene redakcije Frequenza della scienza namenjeni menstruaciji. V oddaji so predstavili, kaj menstruacija pravzaprav je, in nanjo pogledali tudi z evolucijskega vidika. Na koncu oddaje smo govorili tudi o endometriozi. Radio Študent, januar 2019. 

2017

Septembra 2017 smo se predstavili na blogu Socialna delavka (Intervju: Tjaša). O endometriozi smo spregovorili z vidika enakosti spolov. Blog Socialna delavka, september 2017. 

Maja 2017 smo se predstavili v tematski številki Endometrioza & menstruacija, časopisa Po moč – časopisa študentk in študentov socialnega dela. Po moč, maj 2017. 

Endometrioza – nevidna bolezen, ki pesti marsikatero žensko Notranjsko primorske novice so 22. marca 2017 na svojem spletnem portalu objavile prispevek z naslovom Endometrioza – nevidna bolezen, ki pesti marsikatero žensko. V njem sta predstavljena endometrioza in Društvo Endozavest. Prispevek je 31. marca 2017 izšel tudi v tiskani obliki. Notranjsko primorske novice, marec 2017.

Pogovor o endometriozi – Intervju na TV Dravograd Na naše pozive medijem se je odzvala tudi lokalna televizija TV Dravograd, kjer so bili pripravljeni posneti obsežen studijski intervju o endometriozi in našem društvu. Vabilu smo se z veseljem odzvale. Naše društvo je predstavljala Branka Kajšek Pestar, ki je odgovorila na vrsto novinarkinih vprašanj o endometriozi. Je zelo poučen, saj zajema ogromno informacij o endometriozi. TV Dravograd, marec 2017. 

Boleča menstruacija je lahko znak bolezni Časopis Žurnal24 je o endometriozi in našem društvu napisali članek. Poleg kratke predstavitve same bolezni in nekaj osebnih izkušenj je vključen tudi intervju z našo strokovno sodelavko in častno članico Društva Endozavest doc. dr. Martino Ribič Pucelj. Odgovorila je na vprašanja novinarke, ki so se večinoma nanašala na endometriozo med mladostnicami. Prispevek je dvignil nemalo prahu tudi na družbenih omrežjih. Žurnal24, marec 2017.

2016

V soboto, 16. 4. 2016, je bil v etru Radia Študent v oddaji Sektor Ž predvajan intervju o endometriozi. V intervjuju Zale Turšič sta sodelovali predstavnici Društva Endozavest Tjaša Franko in Branka Pestar. Intervju je posvečen endometriozi v povezavi s problematiko neenakosti spolov v medicini, ženskemu telesu, stereotipom in tabujem. Intervjuju lahko prisluhnete na tej povezavi.