Vprašanje: Larisa

| | Categories: Vprašanja in odgovori

Pozdravljeni,
sploh ne vem kako točno začeti, saj je težav, ki bi bile lahko povezane z endometriozo preveč. Leta 2015 sem bila operirana. Takrat mi je bila tudi potrjena endometrioza. Imela sem jo na trebušni steni,a je res da je to najlažja oblika? Pol leta po operaciji je bilo resnično super, nato so se začele ponovno težave: napihnjenost, utrujenost, bolečine v trebuhu, krči, glavoboli, bolečine v žilah, križu, pred kratkim tudi kri v urinu in hude težave z uriniranjem,… Težave, ki so sigurno povezane z endometriozo bi lahko še in še naštevala. Najbolj zanimivo pa je to, da eden ginekolog trdi, da je z mano vse ok, drugi pa pravi, da je to ponovitev endometrioze. Sedaj pa res ne vem, če je ali ni?
Imam vprašanje: rada bi zanosila. Imam 33let, otrok še nimam. Kako bi bilo najbolje sestaviti dober načrt, da bi se mi to izboljšalo in da bi lahko zanosila? Kam se naj obrnem po pomoč?
Tista katera nima endometrioze sploh ne ve pod kako srečno zvezdo je rojena. Hvala lepa za odgovore.

Larisa

doc. dr. Martina Ribič Pucelj odgovarja:

Nedvomno je potreben zelo natančen pregled, da se potrdi ali izključi endometriozo mehurja in črevesja. Obrnite se na ginekologa, ki se posebej ukvarja z endometriozo in se bo verjetno odločil še za dodatne preiskave.