Endomarec 2020

| | Categories: Novice

Že kar dobro smo zakorakali v novo leto in čas je za mesec ozaveščanja o endometriozi. Leto 2020, ki bo zagotovo presenečalo z zanimivimi odkritji na področju razumevanja endometrioze.


Tako si želimo na področju ozaveščanja o endometriozi in razumevanju načina življenja s tem stanjem dodobra poskrbeti, da bodo imele vse ženske, ki živijo z endometriozo, kakovostne informacije in dobro podporo tudi z naše strani.


Zato tudi letos organiziramo nekaj aktivnosti v okviru projekta Endomarec 2020, s
katerimi želimo povezati ženske z endometriozo po Sloveniji in javnost opozoriti na to
prepogosto spregledano in skrito bolezen.

screenshot 20200219 1018425186056979326249616 - Endomarec 2020


Veliko informacij lahko dobiš na dogodkih, ki bodo potekali v različnih krajih po Sloveniji. Upamo,
da se nam pridružiš tudi ti 🙂


E-dan v Ljubljani – deli svojo zgodbo – 14. 3. v Ljubljani (točno lokacijo še sporočimo).


Vedno znova se pokaže, da nam manjka prostor za deljenje naših endozgodb v skupini, ki težave razume in pozna.

Vabljena, da se nam pridružiš in deliš svojo zgodbo, povezano z endometriozo. Druženje je namenjeno vsem, ki z endometriozo živimo ter si želimo iskrenega pogovora in deljenja zgodb.
To bo popoldansko druženje s prigrizkom v družbi žensk, ki živimo z endometriozo.

Si želiš biti slišana, videna z vsem, kar je v tvoje življenje prinesla endometrioza? Pridruži se nam <3

slider logo endomarch6647294036057658862 - Endomarec 2020


ENDOSHOD ‒ javni shod v okviru svetovnega gibanja za ozaveščanje o endometriozi Worldwide EndoMarch. Letos bo potekal v središču Ljubljane ob Prešernovem spomeniku v soboto, 28. marca, od 10. do 14. ure.


Zakaj je pomemben? Zaradi nepoznavanja v družbi je endometrioza še vedno skrita za številnimi tabuji in miti. Z mirnim shodom, plakati in letaki bomo poskusili čim več ljudem predstaviti to zahrbtno bolezen.
Endoshod je dogodek, s katerim bomo mimoidoče z letaki in informacijami ozaveščali o endometriozi. Podružimo se, spoznajmo in skupaj delimo informacije.

#31dniendoozaveščanja ‒ spletna akcija ozaveščanja ‒ tokrat bodo v ospredju osebne zgodbe. Spremljajte nas in sodelujte pri spletnem ozaveščanju. Kmalu bodo znane vse podrobnosti. Za zdaj povejmo le še to, da bomo zbirale anonimne, osebne izjave posameznic in jih v sklopu akcije delile na naših medijih.

E-dan v Mariboru ‒ 21. 3. Si želite, da v Mariboru organiziramo predvajanje filma Endo-what? Po filmu bi sledilo druženje z deljenjem zgodb, izkušenj … Imate predlog za lokacijo? Sporočite nam na

Deljenje letakov in plakatov – tudi letos vas vabimo, da se aktivno vključite v proces ozaveščanja in naše letake za ozaveščanje razdelite v svojem lokalnem okolju (knjižnice, ambulante, trgovska središča … Zaupajte nam svoj naslov na in poslale vam jih bomo.

logo endozavest4523524193224177499 - Endomarec 2020

RUMENA PENTLJA ‒ tudi letos si boste lahko v marcu na profilno sliko na
Facebooku pripeli rumeno pentljo!https://www.isupportcause.com/campaign/sledi-rumeni Vabimo vas, da se nam pridružite. K sodelovanju povabite tudi prijatelje in znance.
Prav tako bomo na vseh naših dogodkih delile pentljice in lahko si jih boste vzeli tudi za
deljenje v vašem kraju.

Vabimo vas, da nas spremljate in si rezervirate datume, saj je v družbi, v kateri si razumljen, bolečina veliko bolj znosna.


Do takrat pa … nasmejan in topel pozdrav. Se vidimo v rumenem in sončnem mesecu.