#31dniendoozavescanja 2019

| | Categories: Novice, Objave

Povabljena si na zabavo. Začutiš kanček veselja, nato pa te preplavi misel nanjo. Namesto da razmišljaš, kako se boš naličila, katero krilo oblekla in kateri nakit kombinirala zraven, te skrbi le ena stvar … “Kaj, če me bo spet bolelo?” 

Razmišljaš že, da bi vse načrte opustila, saj te napihnjen trebuh tišči že od zjutraj, čeprav ti še ni uspelo pojesti normalnega obroka. Skrbi te, da bodo ljudje mislili, da si noseča ali da si se zredila, čeprav je tvoj ITM popolnoma normalen in vsak dan treniraš. Nihče pa ne bo pomislil nanjo … Ker za nekatere sploh ne obstaja. bolečina materinstvo 300x225 - #31dniendoozavescanja 2019

Endometrioza je bolezen, ki na več ravneh prizadene ženske, pare, celo socialno shemo osebe. Ne pomeni le bolečih, močnih menstruacij, temveč za sabo nosi zgodbo ogromnih razsežnosti, kot je vrh ledene gore le vrh, najhuje pa je pod njo, kjer se kilometre v globino razteza trd led, ki pod gladino vode čaka na svojo priložnost razpoka. In ko poči?

V Društvu Endozavest smo se letošnjega marca odločile, da z vami delimo zgodbe. Naše, vaše, zgodbe prijateljic, mam in sošolk. Ker morajo biti slišane. Ker te zgodbe krojijo vsakdanja življenja vsaj desetine vseh žensk po svetu.

Pozivamo torej vse ženske, ki bi rade delile svojo zgodbo o endometriozi in spoprijemanju z diagnozo, terapijo ali njenimi posledicami, da nam jo pošljejo na naš e-naslov: ali na našo Facebook stran.

Bolečina popadki 300x225 - #31dniendoozavescanja 2019Lahko je samo stavek ali dva o tem, kaj vam pomeni endometrioza, ali pa se razpišete in delite dolgo zgodbo. Dolge zgodbe bodo objavljene v rubriki Naše zgodbe, kratki udarni stavki pa bodo uporabljeni za akcijo #31dniendoozavescanja.

Prosimo vas, da svoje misli zlijete na papir, saj se tako izkušnji doda osebna nota. Stavek ali izkušnjo nam torej napišite na list papirja, nato ga slikajte in nam sliko posredujte na Facebook, spletno stran ali prek e-pošte.bolečina samomor 300x225 - #31dniendoozavescanja 2019

Slike bodo objavljene povsem anonimno, če pa svojo zgodbo želite deliti javno, jo objavite na svojem profilu in dopišite #31dniendoozavescanja. Vesele bomo vsakega sporočilca.

Preplavimo družbene medije z realnostjo, ki nam jo prinaša življenje z endometriozo.

Vabljene torej vse ženske s svojo zgodbo, naj bo (u)slišana!

                                   👇👇

Tukaj si lahko ogledate zbrane zgodbe pogumnih endosester <3