Predihajmo telo z jogo

| | Categories: Novice, Objave

Endometrioza pomeni velik izziv v življenju posameznice.

Velika večina tistih, ki se srečujejo z bolečimi simptomi, išče različne načine, kako si lahko (naravno) pomaga sama.

Joga je v družbi še vedno precej stigmatizirana, zato verjamem, da je marsikatera ob prebranem naslovu zavila z očmi.

A vendar, joga je številnim ženskam prinesla veliko olajšanje ob bolečinah in predvsem notranji mir in sproščenost. Veliko pozitivnih rezultatov je dokumentiranih in še več zadovoljnih endosester je navdušenih nad tem, kaj nam joga lahko da.

Na delavnici bomo spoznale položaje, primerne za ženske z endometriozo in za izvajanje v času (boleče) menstruacije.

Si upate sprejeti izziv in poskusiti?

Pridružite se nam in se prepričajte, ali je joga za vas ali ne. Dokler ne poskusite, ne boste vedeli 🙂

Vzele si bomo čas zase: se obrnile vase, predihale telo in se povezale same s sabo. Med prakso joge bomo poskusile biti nežne do svojega telesa in opazovale njegove odzive. 

Prav tako bomo opazovale čustva in misli, ki se bodo med prakso joge intenzivneje “oglašale”, kot se tudi sicer v življenju, ko se želimo skoncentrirati. Poskusile bomo ugotoviti, kaj še lahko spustimo in sprostimo. Bolečine in napetosti so del nas – zadihale bomo vanje.

Za prakso joge ni potrebno nobeno predznanje. Endometrioza ni pogoj za udeležbo, vabljene tudi druge ženske, ki se morda srečujete z bolečinami (ali težavami) v ciklusu.

S seboj prinesite blazino za jogo, lahka in topla oblačila ter odejo.
Lokacija : Plesno mesto ; Cesta Ljubljanske brigade 33 1000 Ljubljana
Vstopnina : 5€
Informativne prijave zbiramo na

Simona Glavan je vaditeljica športne rekreacije in zdrave vadbe ter učiteljica joge. Vsega, česar se loti, se loti s srcem in s predanostjo. Joga je prisotna v njenem življenju na vseh področjih. Uči jo postopnosti, vztrajnosti, opazovati telo, kje se ustaviti oz. iskati meje, sprejemati različnost, se ne obremenjevati s tem kaj menijo drugi, živeti tu v tem trenutku, spustiti vse kar ne potrebuje. Je raziskovalka telesa in vpliva čustev nanj, kot tudi vseh misli in vsega kar nas obkroža. Tudi teče – najpogosteje v naravi. Ko najde čas gre tudi plavati, obožuje nordijsko hojo, pleše flamenko, igra nogomet in tudi sicer poskuša v svoje življenje vnesti čimveč različnih oblik gibanja. V službo se vozi s kolesom in meni, da je to privilegij, ker se tako pripelje čisto do vrat, medtem poživi telo in prečisti misli. Vodi tekaške treninge, v katere poskuša vnesti principe joge kjer tekmovalnost in dosežki niso pomembni, ampak bolj zavednje telesa, opazovanje okolice in druženje. Vesela in ponosna je na ljudi, ki jih uspe zmotivirati za gibanje, da postopoma ozavestijo, da lepe reči niso samoumevne in da je zanje potrebno zbrati pogum in se potruditi.