Prva podporna skupina za ženske z endometriozo v Sloveniji

| | Categories: Novice, Objave

Podporno skupino za ženske z endometriozo z oktobrom 2018 razpisujemo prvič. Ustanovili smo jo na osnovi potreb žensk z endometriozo in strokovnih spoznanj o pomenu podpornih skupin za to skupino žensk in njihovih bližnjih.

Skupina za ženske z endometriozo je namenjena temu, da se ženske s podobno izkušnjo srečajo, povežejo in v varnem ter razumevajočem okolju ob terapevtskem spremljanju spregovorijo o svojih stiskah s katerimi se ob bolezni soočajo. Prav povezovanje, deljenje izkušen, čustveno procesiranje lahko prispevajo k dvigu lastnih virov moči v procesu zdravljenja in obvladovanju vsakodnevnega življenja.

Na srečanjih bomo:

  • spregovorili o mnogih izzivih, s katerimi se ob endometriozi srečujete (pri skrbi zase, v spolnosti, pri skrbi za družino, na delovnem mestu, v partnerstvu…),
  • spoznali tehnike za umirjanje, ki vam lahko pomagajo ob premagovanju bolečin in na to vezanega stresa,

S skupino bomo začeli oktobra 2018 oziroma ob zapolnitvi mest. Srečanja bodo potekala na 14 dni, predvidoma vsak 1. in 3. petek v mesecu.  

Skupino zaprtega tipa z omejenim številom udeležencev vodi dr. Alja Stvarnik, specialistka zakonske in družinske terapije.

Kdaj: petek od 18:30 do 20:00 ure

Kje: Šmartinska cesta 106, 1 nadstropje – pisarna »Človeška toplina« (Ljubljana)

Predvideni koledar srečanj (datumi, ki so boldirani):

Oktober 5.,12.,19.,26.

November 2.,9.,16.,23.,30.

December 7.,14.,21.

Januar 11.,18.,25.,

Februar 1.,8.,15.,22.

(pridržujemo si pravico do spremembe urnika srečanj glede na interes in potrebe skupine)

Prijava: Na skupino se prijavite preko elektronskega naslova ali . Prijave zbiramo do 28.9.2018 oz. do zapolnitve prostih mest. 

Prispevek za udeležbo znaša 10€ po osebi na srečanje oz. 100€ za celoten cikel (10 srečanj) – popust za študentke in brezposelne (8€ po osebi na srečanje) oz. ob predhodnem plačilu celotnega cikla do 28.9.2018 (80€). Pri prijavi imajo prednost članice društva in tiste, ki bodo ob predhodnem plačilu poravnale znesek celotnega cikla.
Zaradi narave skupine s katero želimo vzpostaviti zaupen in varen prostor, je zaželena udeležba na vseh 10 srečanjih.

Predstavitev strokovne sodelavke dr. Alje Stvarnik, univ.dipl.fil., specialistka zakonske in družinske terapije

0 abc169b0114f711419efcd964f7e9234 - Prva podporna skupina za ženske z endometriozo v SlovenijiStrokovna sodelavka Alja Stvarnik je doktorica znanosti iz področja zakonske in družinske terapije, specialistka zakonske in družinske terapije in družinska mediatorka, ki v zasebni praksi izvaja programe psihološke pomoči ob izzivih neplodnosti. Kot zakonska in družinska terapevtka dela terapije s posamezniki in posameznicami, pari in družinami,  prav tako vodi delavnice in skupine za samopomoč. Redna strokovna izobraževanja, izpopolnjevanja in aktivna udeležba na domačih in mednarodnih kongresih in izobraževanjih ji omogočajo izmenjavo dobre prakse in nadgradnjo strokovnega znanja.

Je članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije (ZZDTS) in Društva za razvijanje čuječnosti. Terapevtsko delo opravlja pod redno supervizijo, pri delu je zavezana etičnemu kodeksu Zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije in terapevtske stroke.

Več o njej in njenem delu – tukaj.