Predihajmo telo z jogo – delavnica sproščanja s Simono Glavan

| | Categories: Novice

Vzele si bomo čas zase: se obrnile vase, predihale telo in se povezale same s sabo. Praksa joge je lahko statična ali dinamična. Oboje je lahko izziv, tako za telo, kot um in čustva. Med prakso joge bomo poskusile biti nežne do svojega telesa in opazovale njegove odzive. Prav tako bomo opazovale čustva in misli, ki se bodo med prakso joge intenzivneje “oglašale”, kot se tudi sicer v življenju, ko se želimo skoncentrirati. Poskusile bomo ugotoviti kaj še lahko spustimo in sprostimo. Bolečine in napetosti so del nas – zadihale bomo vanje.

Za prakso joge ni potrebno nobeno predznanje.

S seboj prinesite joga blazino, ter lahka in topla oblačila, ter odejo.

Delavnica se bo izvajala na naslednjih lokacijah:

  • Sobota, 10.3.2018 (Študentski kampus, Ljubljana) 10.15 – 11.45 ure
  • Sobota, 10.3.2018 (Študentski kampus, Ljubljana) 12.00 – 13.30 ure
  • Sobota, 17.3.2018 (Koper, za Areno Bonifika) 10.00 – 12.00 ure – še nekaj prostih mest (prijave niso potrebne): pridružite se nam 17.3.2018 ob 9.55 pred glavnim vhodom v Areno Bonifika

Točna lokacija (Koper -glej sliko spodaj): Koper – za Areno Bonifika, ki se nahaja na Cesti Zore Perello – Godina 3 na sliki označeno z zeleno barvo). Dvorana v kateri se bo izvajala delavnica je za areno (na sliki označena z rdečo barvo): da pridete do nje, se sprehodite čez celotno ploščad (ne zavijajte v Amfiteater) in sledite stopnicam navzdol do dvorane. Parkirišča so na sliki označena z modro barvo.V kolikor bi imele kakršnekoli težavo z iskanjem lokacije, pokličite Simono na: 031 374 001.

bonifika 1 - Predihajmo telo z jogo - delavnica sproščanja s Simono Glavan

Število mest je omejeno, zato so nujne predhodne prijave z imenom in priimkom ter izbranim terminom na: .

Delavnica je brezplačna.Simona Glavan je vaditeljica športne rekreacije in zdrave vadbe ter učiteljica joge. Vsega, česar se loti, se loti s srcem in s predanostjo. Joga je prisotna v njenem življenju na vseh področjih. Uči jo postopnosti, vztrajnosti, opazovati telo, kje se ustaviti oz. iskati meje, sprejemati različnost, se ne obremenjevati s tem kaj menijo drugi, živeti tu v tem trenutku, spustiti vse kar ne potrebuje. Je raziskovalka telesa in vpliva čustev nanj, kot tudi vseh misli in vsega kar nas obkroža. Tudi teče – najpogosteje v naravi. Ko najde čas gre tudi plavati, obožuje nordijsko hojo, pleše flamenko, igra nogomet in tudi sicer poskuša v svoje življenje vnesti čimveč različnih oblik gibanja. V službo se vozi s kolesom in meni, da je to privilegij, ker se tako pripelje čisto do vrat, medtem poživi telo in prečisti misli. Vodi tekaške treninge, v katere poskuša vnesti principe joge kjer tekmovalnost in dosežki niso pomembni, ampak bolj zavednje telesa, opazovanje okolice in druženje. Vesela in ponosna je na ljudi, ki jih uspe zmotivirati za gibanje, da postopoma ozavestijo, da lepe reči niso samoumevne in da je zanje potrebno zbrati pogum in se potruditi. 

 

Kaj vse še pripravljamo v marcu, si lahko preberete tukaj.