Sodelujte v raziskavi!

| | Categories: Novice

Endometrioza je še danes prava uganka, saj je v zvezi s to boleznijo še vedno ogromno odprtih vprašanj. Raziskave potekajo na številnih področjih in da bi bile opravljene uspešno, je potreben velik nabor žensk z endometriozo.

Zato vas vabimo, da sodelujete v raziskavi o vplivu poznavanja endometrioze na osebno izkušnjo žensk ter rešite vprašalnik, ki so ga pripravili študentki magistrskega študija andragogika na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Možnost izobraževanja pacientov je ena izmed temeljnih bolnikovih pravic in dolžnost izvajalca zdravstvenih storitev, a vendar so izvzeta izobraževanja za nekatera obolenja kot je tudi endometrioza. Zaradi tega ženske s to boleznijo ostanejo brez potrebnih informacij, ki bi izboljšale kvaliteto njihovega življenja. Večji del pri ozaveščenosti in podajanju informacij primorejo samoorganizirana uporabniška gibanja, manjši vpliv pa imajo strokovnjaki. Raziskava je prvi korak, ki bo vodil do vzpostavitve izobraževalnega sistema na tem področju.

Pogoja za sodelovanje sta:

  1. polnoletnost in
  2. laparaskopsko diagnosticirana endometrioza.

Vabimo vse, ki izpolnjujete zgornja pogoja, da sodelujete in s tem pomagate graditi boljši jutri za nas, ženske z endometriozo.

Do vprašalnika dostopate TUKAJ

Z našo pomočjo bosta študentki dobili širšo predstavo o samem problemu in morda prišli do pomembnih ugotovitev.

Sodelovanje je anonimno in prostovoljno, rezultati bodo vrednoteni skupinsko, in ne individualno, zato je strah pred izpostavljenostjo odveč. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo 5 minut.

Zahvaljujemo se vsem, ki si boste vzele čas in izpolnile vprašalnik. Vsaka izkušnja šteje!