Kakšne menstrualne pripomočke pa ti uporabljaš?

| | Categories: Novice

Ob svetovnem dnevu menstrualne higiene, ki ga obeležujemo 28. maja, smo skupaj s spletno trgovino Herbas pripravili mini raziskavo, v kateri smo vas spraševali o tem kakšne menstrualne pripomočke uporabljate.

V anketi vas je sodelovalo 59 žensk v starosti od 21. leta dalje, od tega 27 žensk z endometriozo.

V nadaljevanju smo grafično predstavili rezultate, ki so jih v raziskavi izbrale ženske z endometriozo.

Na vprašanje katere higienske menstrualne pripomočke uporabljate, se je pri obeh skupinah največkrat pojavil odgovor higienski vložki za enkratno uporabo. Pri ženskah, ki imajo endometriozo so sledili odgovori pralni vložki in menstrualna skodelica, le dve respondentki z endometriozo uporabljata tampone. Pri skupini žensk, ki nimajo endometrioze je na drugem mestu sledila uporaba tamponov, pralni vložki in menstrualna skodelica, pa so bili izenačeni.

hig. 300x200 - Kakšne menstrualne pripomočke pa ti uporabljaš?

Pri izbiri higienskega menstrualnega pripomočka je po navedbah odgovorov iz raziskave najpomembnejši material, kakšen vpliv ima na zdravje in udobje ter kakovost. Vidik vpliva na zdravje pri ženskah, ki nimajo endometrioze, ni imel tolikšnega vpliva na samo izbiro.

hig.1 300x200 - Kakšne menstrualne pripomočke pa ti uporabljaš?

Ženske, ki so sodelovale v raziskavi navajajo, da mesečno namenijo povprečno 16,40€ za nakup higienskih menstrualnih pripomočkov.

Anketa se je zaključila v nedeljo, 11. junija 2017. Eni izmed devetindvajset sodelujočih, ki so v celoti izpolnile anketni vprašalnik, v sodelovanju s spletno trgovino Herbas, podarjamo menstrualno skodelico. Žreb smo izvedle v ponedeljek, 12. junija 2017, tri članice upravnega odbora društva Endozavest: Jana, Tjaša in Ana.

Računalnik je izmed osemindvajset sodelujočih naključno izbral nagrajenko Majo R. U., čestitamo! 

hg2 300x93 - Kakšne menstrualne pripomočke pa ti uporabljaš?