Sodelujte v raziskavi!

| | Categories: Novice

 

Endometrioza je še danes prava uganka, saj je v zvezi s to boleznijo še vedno ogromno odprtih vprašanj. Raziskave potekajo na številnih področjih in da bi bile opravljene uspešno, je potreben velik nabor žensk z endometriozo.

Zato vas vabimo, da sodelujete v raziskavi o endometriozi in njenih ponovitvah ter rešite vprašalnik, ki so ga pripravili hrvaški študenti psihologije, nutricistike in farmacije. Cilj raziskave je pridobiti širšo predstavo o tem, kako je živeti z endometriozo, ter odkriti povezavo med življenjskim slogom in ponovitvami, zato vprašalnik vsebuje vprašanja z različnih področij vsakodnevnega življenja (telesna dejavnost, prehrana, psihološki vidiki …).

Pogoji za sodelovanje so:

  1. polnoletnost,
  2. dejstvo, da niste v menopavzi,
  3. endometrioza je bila kirurško diagnosticirana ‒

Vabimo vse, ki izpolnjujete zgornje pogoje, da sodelujete in s tem pomagate graditi boljši jutri za ženske z endometriozo.

Do vprašalnika dostopate TUKAJ

Z našo pomočjo bodo dobili širšo predstavo o samem problemu in morda prišli do pomembnih ugotovitev. Vprašalnik je sicer preveden v slovenski jezik, a naj omenimo, da ni ravno slovnično pravilen, so se pa potrudili, da je razumljiv tudi Slovenkam, ki trpijo za endometriozo. Sodelovanje je anonimno in prostovoljno, rezultati bodo vrednoteni skupinsko, in ne individualno, zato je strah pred izpostavljenostjo odveč. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo od 15 do 20 minut.

Zahvaljujemo se vsem, ki si boste vzele čas in izpolnile vprašalnik. Vsaka izkušnja šteje!