Nagradna igra #vlozkenamizo

| | Categories: Novice, Uncategorized

Ste se kdaj vprašali, kdaj ste nazadnje na javnem, vidnem mestu videli vložek? Ste ga sploh kdaj? Ko smo v lokalu ali na kakšnem drugem javnem mestu, se nam zdi povsem običajno, da lahko na mizo odložimo na primer papirnate robčke. Ali pa plenice, če smo z dojenčkom. Zakaj potem tako skrivamo vložke ali druge menstrualne pripomočke? Pogosto vložek na skrivaj prenesemo iz torbice v žep ali pa ga skrijemo kar pod rokav, ko gremo na stranišče. Včasih gremo tja kar s torbico, da se izognemo možnosti, da bi bil vložek za trenutek izpostavljen kakšnemu pogledu. Kot da nas je česa sram. Kot da to ni najbolj normalna, naravna stvar.

Razlog za takšno vedenje je v naši zgodovini, ki je menstruacijo vedno predstavljala kot nekaj nečistega, sramotnega in nekaj, kar naj ostane skrito očem in javnosti. Strnjamo se, da je del intime, vendar je sram okoli menstruacije, tudi del težave. Povezan je tudi z zapoznelimi in napačnimi diagnozami pri endometriozi.

Vabimo vas, da nam pomagate pri podiranju tabuja menstruacije! Naj marec postane čas, ko se spomnimo na to, da menstruacija in vse, kar je povezano z njo, ni nič sramotnega ali nečistega. Pozivamo vas, da sodelujete v naši nagradni igri #vlozkenamizo in s tem pokažete, da ste pripravljene začeti govoriti o menstruaciji in težavah, povezanih z njo. Ko menstruacija ne bo več tabu, se bo s tem odprl prostor za dialog, ki bo omogočal, da se bo tudi endometriozo lahko prej prepoznalo in ustrezno ukrepalo, kar je glavni cilj te akcije ozaveščanja oziroma nagradne igre.

Nagradna igra bo potekala od 1. 3. 2017 do 31. 3. 2017 na družbenem omrežju Facebook.

Navodila pa so naslednja: 

 • Na javnem mestu postavite na vidno mesto neuporabljen (zaprt v ovoju) oziroma čist menstrualni pripomoček (vložek, tampon, pralni vložek ali menstrualno skodelico).
 • Prizor fotografirajte po teh pravilih:
 1. S fotografije mora biti jasno razvidno, da je bila posneta na javnem mestu ter da je neuporabljen (zaprt v ovoju) oziroma čist menstrualni pripomoček na vidnem mestu.
 2. Na sliki so lahko razvidne le osebe, ki se strinjajo z javno objavo te fotografije.
 3. Fotografije ne smejo vsebovati neposrednega ali prikritega oglaševanja.

Fotografije z moralno sporno, protizakonito vsebino ali fotografije, na katerih ne bodo upoštevana ta pravila, bodo izbrisane oziroma izključene iz nagradne igre.

 • Sliko javno objavite na svojem Facebook profilu, lahko tudi na Instagramu, kar pa ni pogoj.
 • K objavi slike pripišite: #vlozkenamizo  

Za sodelovanje v nagradni igri se šteje vsaka fotografija, ki bo ustrezala zgornjim pogojem in bo posneta ter objavljena v času trajanja nagradne igre. Več objavljenih slik pomeni več možnosti pri žrebu.

Za več informacij si natančno preberite: Splošni pogoji nagradne igre #vlozkenamizo

Zahvaljujoč našim podpornikom, so nagrade zelo privlačne: 

 • Prva nagrada je polet z ultralahkim letalom za eno osebo nad Vipavsko dolino.
 • Druga nagrada je prav tako polet z ultralahkim letalom za eno osebo nad Vipavsko dolino.
 • Tretja nagrada je povprečna polletna zaloga bombažnih vložkov za enkratno uporabo blagovne znamke Natura Femina podjetja Tosama, d. o. o.
 • Četrta nagrada je paket pralnih vložkov blagovne znamke Racman podjetja Viral, d. o. o.Natura Femina Logo 300x167 - Nagradna igra #vlozkenamizo

viral racman 300x219 - Nagradna igra #vlozkenamizo