ENDOMAREC 2018

| | Categories: Novice

Marec je tu! 🙂

pentlja 1 208x300 - ENDOMAREC 2018

Leto je naokrog in pred nami je marec – mesec ozaveščanja o endometriozi. Po uspešni lanskoletni akciji, pripravljamo v letošnjem letu še več aktivnosti, s katerimi želimo opozoriti na endometriozo in na vse nas ženske, ki z njo živimo. Letos bomo več pozornosti namenili MITOM, ki so povezani z endometriozo. 

Z vami delimo hiter pregled vseh aktivnosti, s katerimi bomo popestrile mesec marec. Več informacij sledi kmalu. Pridružite se nam! 🙂

Aktivnosti društva Endozavest v marcu 2018:

  • 1.3.2018 uradno otvorimo Endomarec s spletnim izzivom #vlozkenamizo, s katerim že drugo leto podiramo tabuje na področju menstruacije. Letos bomo izziv podaljšali do 28. maja 2018 – svetovnega dneva menstrualne higiene. 
  • prav tako si bomo 1.3.2018 vsi skupaj pripeli rumeno pentljo na svoj Facebook profil in s tem izrazili podporo vsem ženskam z osebno izkušnjo endometrioze ter pripomogli k prepoznavnosti tega simbola. Naj rumena preplavi naše družbene medije vsaj za mesec marec.
    endozavest facebook 1 209x300 - ENDOMAREC 2018

    Plakat za ozaveščanje o endometriozi.

  • 4.3.2018 ob 16. uri bo v Večgeneracijskem družinskem centru v Cerknici potekal prvi občni zbor društva Endozavest, kjer bomo predstavili dosedanje delovanje društva, izvedli volitve ter predstavili ideje za nadaljnjo delovanje.
  • 4.3.2018 ob 18. uri si bomo v Kulturnem domu Cerknica ogledali dokumentarni film ameriške neodvisne produkcije Endo Kaj? (Endo What?, 2016), ki prikazuje izzive življenja z endometriozo, podira mite, predstavi možnosti zdravljenja … Vse to skozi osebne izkušnje žensk in tudi iz ust strokovnjakov z različnih področij.
  • Akcijo #31dniendoozaveščanja bomo letos posvetile mitom, ki se pojavljajo v zvezi z endometriozo in v ta namen vas bo vsak ponedeljek v marcu na naši spletni in Facebook strani čakal nov prispevek na to temo. Vabljeni k branju in deljenju.
  • 10.3.2018 od 10:15 do 11:45 in od 12:00 do 13:30 ure (Študentski kampus v Ljubljani) prirejamo delavnici z naslovom Predihajmo telo z jogo, ki jih bo vodila Simona Glavan, učiteljica joge, vaditeljica športne rekreacije in zdrave vadbe. Število mest je omejenih, zato pohitite s prijavo na: .
  • 14.3.2018 ob 18. uri v kletnih prostorih Akademskega kolegija (Vilharjeva c. 13, Ljubljana): Druženje in izdelovanje rekvizitov – priprava na shod po ljubljanskih ulicah, ki bo v sklopu Endogodka 2018 24.3.2018.
  • 17.3.2018 ob 10. uri, Koper – Delavnica Predihajmo telo z jogo pod vodstvom Simone Glavan, učiteljica joge, vaditeljica športne rekreacije in zdrave vadbe. Število mest je omejenih, zato pohitite s prijavo na: .  
  • 24.3.2018 od 15. ure dalje v Ljubljani: Endogodek 2018 – osrednji dogodek letošnjega Endomarca bomo začeli s shodom na Prešernovem trgu, po katerem se bomo v rumenem sprehodili po ljubljanskih ulicah. Pohod bomo zaključili v Študentskem kampusu, kjer bomo prisluhnili zelo zanimivima predavanjema priljubljenih avtoric, ki aktivno podirata tabuje in odstirata mite na temo menstruacije in spolnosti v Sloveniji. Za več informacij pa še malce počakajte. 😉
  • V marcu 2018 nam lahko vsak dan podarite tudi (virtualni) OBJEM – z vašim podarjenim objemom sodelujemo v izzivu za donacijo, ki nam bo pomagala pri izvedbi aktivnosti. Vendar pri temu potrebujemo VAŠO POMOČ, saj lahko le z dovoljšnjim številom objemom pridemo do želene donacije.

Na tem mestu vas tudi vabimo, da nam pomagate širiti glas o endometriozi, društvu in naših aktivnostih ter nas tako še dodatno podprete. To lahko naredite z deljenjem naših Facebook objav, dogodkov in prispevkov na naši spletni strani.

Trudimo se, da bi naš glas segel čim dlje, vendar smo finančno omejeni. Ker je naše društvo na začetku svoje poti, takšne akcije pa predstavljajo velik strošek, vas prosimo za finančno pomoč ‒ vsak evro šteje!

Vabljene, vabljeni, da se naših aktivnosti udeležite v čim večjem številu. S seboj lahko pripeljete tudi svoje najdražje.

Skupaj smo močnejše, močnejši! 🙂